Verlicht en verzacht je klachten met de kracht van je vingertoppen

Vingerdrukmassage (acupressuur) is al een eeuwenoude bewezen manier om klachten als emotionele en mentale spanningen en hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en pijn in je schouders en rug te verlichten. Wellicht ken je deze eenvoudige manier niet, en het is mooi als daar verandering in komt. Met een druk op de knop (acupunt) heb je minder last van je kwalen. Ze kunnen zelfs verdwijnen.

Veel mensen hebben last van hoofdpijn, misselijkheid, stress of hormonen. Om je klachten op een natuurlijke manier te verzachten en verminderen, kun je gebruikmaken van acupressuur. Dit is een praktische, laagdrempelig en gratis oplossing. Acupressuur is een van de eenvoudigste manieren om jezelf of iemand anders te helpen genezen van veel voorkomende kwalen.

Oude geneeskunst

In het Westen is vingerdrukmassage voor veel mensen mysterieus en een ver-van-mijn-bed-show. De Chinese geneeskunde is lang onbekend geweest in het Westen, maar wint aan populariteit. Acupressuur is echter nog onbekend en onbekend maakt onbemind. Daar zal vast verandering in komen.  Acupressuur is een 2000 jaar oude geneeskunst waarbij de vingers worden gebruikt om drukpunten op de huid te stimuleren. Terwijl je deze belangrijke punten masseert, herstel je de stroom van vitale energie (Qi) door de energiebanen (meridianen) in je lichaam en keer je terug naar een natuurlijke staat van balans en vitaliteit.

Altijd en overal

Meer mensen willen eenvoudige, maar krachtige genezingstechnieken leren die ze altijd en overal kunnen toepassen. Door gewoon op belangrijke drukpunten te drukken reduceer je onder meer pijn en stress en verhoog je je energie. Je activeert de natuurlijke genezende kracht van je lichaam en verlicht pijn in twee minuten. Vingerdrukmassage is veilig en gemakkelijk te doen. Het is ook een mooi alternatief voor acupunctuur, als je geen naalden wilt in je lijf.  Heb je beginnende longklachten als hoesten en verkoudheid, opkomende hoofdpijn, nekpijn of schouderpijn of krijg je last van je onderrug of mentale en emotionele stress waardoor je minder slaapt en meer piekert? Pas dan vingerdrukmassage (acupressuur) toe. Zo stimuleer je met je handen je zelfgenezend vermogen.

Natuurlijke therapie

Zoals elke natuurlijke therapie werkt acupressuur relatief snel bij acute aandoeningen, maar het betekent regelmatig langdurig oefenen om chronische aandoeningen te verlichten. Bijvoorbeeld: een acute hoofdpijn kan worden verlicht met één acupressuurbehandeling; terwijl chronische migrainehoofdpijn vele maanden dagelijkse acupressuur zal vergen voor langdurige verlichting. Bij chronische aandoeningen kun je maandenlang zelfzorgtherapie verwachten voor goede resultaten.

Onrealistische verwachtingen zijn niet ongewoon. Je wilt liever onmiddellijke verlichting en resultaten dan maandenlang therapie te moeten ondergaan. Echte genezing kost gewoon tijd omdat je geen pil neemt die de symptomen onmiddellijk maskeert, maar niet tot de kern van de onbalans dringt die tot de aandoening heeft geleid.

Meer rust en balans

Door vingerdrukmassage heb je minder of geen pijnstillers en andere medicatie meer nodig. Zo gebruik ik door acupressuur in combinatie met Qi gong nauwelijks meer paracetamol en ben ik ook verlost van neussprays tegen allergieën en regelmatige verkoudheden. Klachten als lichte spierpijn en keelpijn tijdens mijn coronabesmetting verdwenen door acupressuur. En daarin ben ik niet de enige. Het is een veilige vorm van zelfheling die je het beste zelf kunt ervaren. Hoe fijn is het als je klachten kunt reduceren waardoor je energieker en vitaler, kalmer en krachtiger door het leven gaat!  Door acupressuur ervaar je minder stress en meer gezondheid, rust en balans.