Hildansa

Salsa Latin dansen brengt de zon in je leven 

Salsa dansen maakt je blij. Het brengt de zon in je leven. Als je Salsa en andere latindansen danst, dan voel je je ontspannen. Je komt uit je hoofd, ervaart je lichaam en bent gezond aan het bewegen. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat dansen gelukkig en gezond maakt en nog veel meer positieve effecten heeft op je gezondheid en energie. 

Wil je meer plezier beleven, de lichtheid in je leven ervaren? Leer de Salsa en andere latindansen. Door te dansen geniet je van het moment en kun je niet denken aan gisteren of morgen. Daardoor je energieker, vrolijker, vrouwelijker en vitaler voelen. en na de les heb je een glimlach op het gezicht en zwiert weer meer door het leven.

Wij willen je graag de Salsa en andere latindansen leren. We zijn ook heel erg gecharmeerd van de Bachata, een heerlijke zomerse latindans uit de Dominicaanse Republiek. Door te dansen stimuleer je je geluksgevoel. Je krijgt een soepeler lijf en soepele heupen en je laat je leiden door je gevoel in plaats van door je hoofd. 

Heb je geen danspartner en wil je wel graag latin dansen? Dan is Salsa Latin Solo dansen een uitkomst. Je danst solo. Dus een danspartner is niet nodig.  In de beginnerscursus leer je de basispassen -en draaien zoals je ook met een partner danst.

Velen honderden vrouwen hebben we inmiddels met heel veel dansplezier de Salsa en ook latindansen als de Bachata en Chachacha geleerd. 

Hildansa - Vitahilda - solo salsa dansen

Wat zijn de resultaten?

Soepeler worden in je lijf, vooral in het heupgebied en de schouders.

Je vrijer kunnen bewegen.

Je krijgt een betere conditie.

Je ervaart meer WEL-ZIJN.

Je stemming verbetert. Je wordt er blij en ontspannen van.

Je wordt energieker, vitaler en je zelfvertrouwen groeit.

Lekker mindful en zen bezig zijn.

Een boost voor je brein. Het leren van nieuwe danspassen verjongt je brein en is vertraagt parkison en dementie. 

Salsa Latin Solo lessen

Meerdere Latin dansen

In de beginnerscursus leer op locatie leer je de basis van de Cubaanse Salsa en Chachacha, Dominicaanse bachata en Merengue. Je maakt ook kennis met de warme Kizomba (Afrikaanse tango) en de opzwepende Reggaeton. Van beide krijg je een soepeler onderrug en heupen een gebied waar veel stress wordt vastgehouden. In de Salsa Latin Solo voor halfgevorderden en gevorderden komen ook andere latindansen aan bod, zoals de Cubaanse Son, Braziliaanse Zouk en samba en de Colombiaanse Cumbia. Ook dansen we de Colombiaanse Salsa die intensiever voetenwerk heeft.

 

Dansplezier en authenticiteit

Dansplezier staat voorop in alle cursussen. Daarnaast leer je de authentieke passen en draaien van de Cubaanse alsa, Dominicaanse bachata en andere latindansen. Daarbij is er een verbinding naar modern, zoals chachacha dansen op het oudste chachachanummer en op de muziek van wereldsterren als Shakira.

 

Stap van je belemmeringen af

Leeftijd is geen issue. De oudste cursist die meegedaan heeft is 85 jaar en de jongste is 10 jaar. Het gaat niet om hoe oud je bent, maar hoe jong je je voelt. Hoezo te oud? Niet soepel in de heupen? Niet ritmisch genoeg? Te zwaar? Als je de heupen en schouders weinig beweegt, word je helaas nog stijver. Stap van je belemmeringen af en DOE gewoon mee met een proefles en voel je blijer en vitaler.

Proefles Salsa Latin Solo voor beginners en instromers

Zin om salsa en andere latindansen te leren, als bachata en chachacha? En heb je geen danspartner? Dan is Salsa Latin Solo dansen wat voor jou.

Doe mee me een proefles in Burgum! Op zaterdag 8 juli kun je gratis meedoen aan de Salsa Latin Solo workshops om 15.00 en 16.00 uur tijdens de eerste editie van het Molkshake Festival in en bij de Molkfabryk in Burgum. Een kunstzinnig evenement met allerlei activiteiten, presentaties en workshops. Je hoeft je voor de Salsa Solo workshops niet op te geven. 

Donderdag 7 september 2023 aanvang 20.30 uur in de danszaal van sportcomplex De Nije Westermar.

Vrijdag 8 september 2023 aanvang 10.30 uur in dansstudio van De Molkfabryk.

Kosten voor een proefles zijn 11 euro.

Als je dans- of zumbadanservaring hebt, kun je tussentijds in overleg instromen in één van de improvers- of gevorderdengroepen. Je kunt dan eerst vrijblijvend meedoen met een les. Dat is dan een proefles.
Aanmelden voor de proefles is noodzakelijk. 

Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 – 27 26 35 45 of info@vitahilda.nl

Hildansa

Gratis online proeflessen

Wil je in eigen tempo en tijd vanaf je eigen computer, zonder danspartner leren dansen? Vraag dan de gratis online proefles(sen) voor beginners aan.

proefles Merengue Solo 
proefles Salsa Solo
proefles Bachata Solo

In je eentje kun je ook heel veel dansplezier beleven! Ervaar het zelf door een proefles te doen! 

Hildansa

Over Hildansa

Latindanssschool Hildansa is ontstaan uit het verlangen: het verzorgen van Salsa lessen. Salsa heeft ons veel zon, energie en levensvreugde gebracht, waardoor we beter met tegenspoed om kunnen gaan. Salsa helpt om je goed te voelen in voor- en tegenspoed. We dansen Salsa en andere latindansen voor meer welzijn en energie en om me goed te voelen. We laten jou ook graag het geheim van salsavitamines ontdekken.

Het Hildansa-team bestaat intussen uit drie docentes. Op de foto zie je v.l.n.r. Debbie, Hilda en Korrie. Het Salsa Latin Solo dansen is ons specialisme geworden. Door onze ervaring in het lesgeven in Solo dansen weten we waar beginnende en gevorderde latindansers tegen aanlopen en wat er dan nodig is. En ook verschillende manieren om iets uit te leggen, voor te doen of te laten voelen, passend bij de cursist.  Daarbij passen we ook oosterse wijsheden voor het houden van balans toe. 

Hildansa - Vitahilda team Hildansa

Klanten zeggen over Hildansa:

Vitahilda - Hilda Bosma

Heerlijk ontspannen!

Wat een fantastische aanvulling zijn de Salsa lessen van Hilda voor Buitenpost. Maakt niet uit of je jong, oud, lenig of niet lenig bent. Stap voor stap leidt Hilda je door de passen heen. Door je focus op de passen en de muziek blijf je naast lichamelijk ook geestelijk fit. Twee vliegen in een klap. Aan het einde van de les waan je je in Cubaanse sferen, heerlijk ontspannen na een lange werkdag!

- Willy Bannink -

Salsa maakt mij vrolijk

“Dansen maakt mij blij en vrolijk. Het ontspant en ik kom uit mijn hoofd. Even alle andere beslommeringen vergeten! De lessen van Hilda ervaar ik als heel prettig. Ik heb tijdens de lessen geleerd dingen los te laten en gewoon te genieten. Dat laatste was al een uitdaging op zich voor mij, maar dat werkt wel! Hilda geeft ook fijn les: ze is rustig en herhaalt veel. Ze is ook eerlijk naar de groep als het voor haarzelf even niet zo goed wil. Dan durf je zelf ook eerder aan te geven als iets niet wil en of ze het nog eens kan uitleggen.  

Salsa Latin Solo is lekker bewegen. De sportschool bleek niets voor mij en ik vond dansen van jongs af aan al super leuk. Toen kwam ik de advertentie van Hilda op Facebook tegen en heb ik de sprong gewaagd.” 

- Anneke Kingma-

Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder: ieder kan op eigen niveau salsadansen!

Dansen is plezier voor 2! Dit is een slogan, maar gaat niet altijd op. Want solo salsadansen geeft ook veel plezier op muziek waar je altijd vrolijk van wordt. Ook al heb je eens niet zo veel zin, je komt vol energie weer terug van de les. Het houdt je lichaam soepel en is gezellig om te doen met vrouwen onder elkaar. Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder: ieder kan op eigen niveau salsadansen!

- Aukje Lourens -

Hildansa - Vitahilda