Hildansa

Soepel, ontspannen en dansend het voorjaar in! Leer de swingende Salsa en leuke latindans Bachata! Heerlijk voor je body en mind! Een danspartner is niet nodig. Doe vrijblijvend mee aan een proefles!

Cursusinformatie

Hildansa verzorgt Salsa Latin Solo lessen en workshops op verschillende niveaus namelijk Beginners, Improvers en Gevorderden. Salsa Latin Solo is solo dansen in een gezellige groep op salsa en andere latinritmes als chachacha, merengue, bachata en reggaeton. Je danst zonder danspartner. De cursussen zijn laagdrempelig. De lessen worden als heel toegankelijk ervaren.

Hildansa - Vitahilda - solo salsa dansen

Startmomenten

Een reguliere danscursus (in Burgum en Kollum) heeft twee startmomenten per jaar. Zo begint in september de najaarscursus en in januari de winter-/voorjaarscursus. In de schoolvakanties wordt bij de reguliere cursussen geen les gegeven.

De lessen zijn op dinsdagavond in de prachtige theaterzaal van het nieuwe theater van De Colle, Campus Kollum. Op donderdagavond is de les in zaal in de Nije Westermar, een nieuw en modern sportcomplex in Burgum. Op de vrijdagochtend is de les in de nieuwe dansstudio van de Molkfabryk in Burgum. Op alle locaties is er gratis parkeergelegenheid.

Kosten

De reguliere Salsa Latin Solo improvers/gevorderden cursussen in Kollum en Burgum bestaat dit seizoen uit 18 lessen! in plaats van de gebruikelijke 16 lessen. We starten dit seizoen eerder met de lessen. De kosten van deze cursus zijn €179,-. 

Als je je voor het eerst inschrijft bij Hildansa, onderdeel van Vitahilda, betaal je 7 euro aan administratiekosten.

Aanstaande cursussen

In de voorjaarsvakantie (week 9) en meivakantie (week 17 en week 18 met 4 en 5 mei) Hemelvaartsweekend (18 en 19 mei) er geen lessen.
* wijzigingen voorbehouden
Hildansa - Vitahilda - solo salsa dansen

Lesrooster

Cursussen WINter/VOORJAAR 2023

– start in de week van 9 januari –

Dag: Tijd: Locatie:
Dinsdag 19.00 uur Qi gong Kollum (theaterzaal De Colle)
20.00 uur Salsa Latin Solo Gevorderden Kollum (theaterzaal De Colle)
Donderdag 19.30 uur Salsa Latin Solo Improvers/Gevorderden Burgum (Sportcomplex Nije Westermar, danszaal 1e verd.)
20.30 uur Salsa Latin Solo Beginners/Improvers Burgum (Sportcomplex Nije Westermar, danszaal 1e verd.)
Vrijdag 9.30 uur Salsa Latin Solo Improvers/Gevorderden Burgum (Molkfabryk, dansstudio 1e verdieping)
10.30 uur Salsa Latin Solo Beginners Burgum (Molkfabryk, dansstudio 1e verdieping)
Locatie adressen:
– Burgum: Sportcomplex Nije Westermar (1e verd.), Burgemeester Bothenius Lohmanlaan, Burgum [GoogleMaps]
– Burgum: De Molkfabryk, studio (1e verdieping, Burgumerdaam 28, Burgum [GoogleMaps]
– Kollum: Theaterzaal De Colle in Campus Kollum, Gerrit Bleekerstraat 3, Kollum [GoogleMaps]

 

Hildansa

Proeflessen

Proefles Salsa Latin Solo voor Beginners

Zin om de Cubaanse salsa te leren en lekker te swingen op latinritmes? En heb je geen danspartner? Geef je dan op voor de proefles op vrijdag 14 april in de dansstudio van De Molkfabryk om 10.30 uur in Burgum.  

Proefles Salsa Latin Solo voor Instromers

Als je dans- of Zumbadanservaring hebt, kun je ook tussentijds in overleg instromen in één van de improvers- of gevorderdengroepen. Je kunt dan eerst vrijblijvend meedoen met een les. Dat is dan een proefles.
Aanmelden voor de proefles is wenselijk.  

Hildansa

Gratis online proeflessen

Wil je in eigen tempo en tijd vanaf je eigen computer leren dansen? Vraag dan een van de gratis online proeflessen aan op de homepage van Hildansa voor een:

proefles Merengue Solo,
proefles Salsa Solo
proefles Bachata Solo.

Aanmelden /meer informatie via:
Hilda Bosma 06 – 27 26 35 45 of info@vitahilda.nl

Workshops Salsa Latin Solo

Hildansa verzorgt ook workshops Salsa Latin Solo voor feesten en bijzondere gelegenheden. Salsa kun je ook prima buiten dansen tijdens een gezellig zomerfeest/buurtfeest. in 2022 hebben we meerdere workshops Bewegen op (latin)muziek verzorgd bij Talant in Burgum en Stichting Zorg op Maat in Leeuwarden. Dat was mogelijk door een bijdrage van het Lokale Sportakkoord om iedereen aan het bewegen te krijgen, ook voor kwetsbaren. Interesse voor een workshops of een serie van workshops. Bel of mail voor meer informatie.

 

Workshops door andere docenten

Hildansa werkt ook samen met docenten. Zo heeft de Antwerpse danseres/choreografe/dansdocente Fanny Heuten van Stage Rumours op uitnodiging dansworkshops Afrikaanse dans verzorgd.

En hebben Rosa Bos workshops Colombiaanse salsa en Marloes van den Ark Salsa LA/Styling en Shines verzorgd. Dat was in het kader van Salsa op Snein, Salsa op Zondag.

 

Salsa op locatie

Hildansa verzorgt op verzoek ook cursussen op locatie, mocht er voldoende belangstelling en een geschikte ruimte zijn.

Klanten zeggen over Hildansa:

Vitahilda - Hilda Bosma

Heerlijk ontspannen!

Wat een fantastische aanvulling zijn de Salsa lessen van Hilda voor Buitenpost. Maakt niet uit of je jong, oud, lenig of niet lenig bent. Stap voor stap leidt Hilda je door de passen heen. Door je focus op de passen en de muziek blijf je naast lichamelijk ook geestelijk fit. Twee vliegen in een klap. Aan het einde van de les waan je je in Cubaanse sferen, heerlijk ontspannen na een lange werkdag!

- Willy Bannink -

Laagdrempelig en gezellig

Het dansen bij Hildansa is laagdrempelig en gezellig. Je bent lekker in beweging op mooie muziek, wat wil je nog meer! Hilda is goed benaderbaar, je wordt bijvoorbeeld niet onzeker als je bepaalde pasjes niet goed uitvoert. De sfeer is goed, de groep is leuk en de lessen zijn niet schrikbarend duur vergeleken met sommige dansscholen.

- Marina Petiet -

Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder: ieder kan op eigen niveau salsadansen!

Dansen is plezier voor 2! Dit is een slogan, maar gaat niet altijd op. Want solo salsadansen geeft ook veel plezier op muziek waar je altijd vrolijk van wordt. Ook al heb je eens niet zo veel zin, je komt vol energie weer terug van de les. Het houdt je lichaam soepel en is gezellig om te doen met vrouwen onder elkaar. Jong of oud, dik of dun, muzikaal aangelegd of ietsje minder: ieder kan op eigen niveau salsadansen!

- Aukje Lourens -

Hildansa - Vitahilda